Een bedhuisje: het perfecte kinderbed

Een kind slaapt lekker als het zich veilig voelt. Dus ga je op zoek naar een bed waar je kindje comfortabel, veilig en beschermd in kan slapen en dat er bovendien leuk uitziet. Dan kom je al snel uit op een bedhuisje. Met een bedhuis heeft je kindje alles om lekker te slapen. Bovendien tover je een slaaphuisje eenvoudig om tot een gezellige speelplek.

Wat is een bedhuisje?

Een bedhuisje staat ook wel bekend onder de naam ‘slaaphuisje’ en wordt soms ook ‘kinderbedhuisje’ genoemd. Het is een klein huis of een hutje waarin een bed is geplaatst. Hierin slaapt je kindje in een beschermde omgeving. Sommige slaaphuisjes geven het gevoel van een ouderwetse bedstee, waar je knus en comfortabel in ligt, veilig afgesloten van de buitenwereld.
Een bedhuisje kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Van hout bijvoorbeeld, kunststof of metaal. Belangrijke voorwaarde is dat het materiaal stevig is. Het moet een veilige plek zijn voor een kindje. De huisjes zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en kleuren.

De voordelen van een bedhuisje

  • Een slaaphuisje is een beschermde omgeving die je eventueel helemaal af kunt sluiten met behulp van een gordijntje. Hierdoor heeft je kindje minder afleiding van alles in de kamer, waardoor het sneller in slaap kan vallen.
  • Een slaaphuisje is voor een kind een uitstekende plek om overdag even in terug te trekken, bijvoorbeeld als er te veel prikkels zijn en je kind even tot rust wil komen.
  • Een slaaphuis is ook goed in te richten als speelplek. Heb je wat minder ruimte in de kamer, dan kan het huisje zowel gebruikt worden om in te slapen als om in te spelen. Met behulp van accessoires zoals gordijntjes en knuffels maak je van de slaapplek heel eenvoudig en snel een speelplek.

Online bedhuisje kopen?

Je kunt zelf aan de slag om een huisje te bouwen, maar het is net zo eenvoudig om er een te kopen. Leuke bedhuisjes vind je op de website van Emob. Dit is een online meubelaanbieder die bekend staat om het uitgebreide assortiment sfeervolle meubelen en inspirerende woonaccessoires. Op de website van Emob vind je een ruime keuze aan kinderbedden. Van bedden in een minimalistische stijl tot huisjes die tot in het kleinste detail zijn uitgewerkt. Er zit altijd een bed bij dat helemaal bij jouw kindje en zijn slaapkamer past!

Heb je het juiste huisje gevonden? Vergeet dan niet het in te richten met leuke accessoires! Beddengoed in een thema dat bij het huisje past bijvoorbeeld, maar ook een gezellige lichtslinger, leuke knuffels of gordijntjes zijn een mooie aanvulling op het bedhuisje.

Reacties zijn gesloten.

Copyright Sartus