Schimmel in de badkamer: Dat kan iedereen overkomen

Schimmel in de badkamer bestrijden is simpelweg een kwestie van schimmel voorkomen, is het niet? U weet dat u de ruimte goed dient te ventileren, dat u de ruimte goed droog moet maken na het douchen en dat u de badkamer regelmatig moet schoonmaken.

Schitterend schoon

De door u met plezier uitgekozen badkamer is net geïnstalleerd en ziet er prachtig uit. U geniet dagelijks van uw badkamerrituelen. Het nadenken over schimmelbestrijding is niet aan de orde. Uw badkamer is gloednieuw en schimmel is iets voor oude badkamers.
Een andere situatie: u betrekt een andere woning. De badkamer verkeert nog in uitstekende staat. Gelukkig maar, want u bent erop bedacht geweest dat de vorige eigenaar het minder nauw nam met de hygiëne. Schimmelbestrijding is niet iets waar u zich druk over wilt maken.

Een kink in de doucheslang

Een aantal maanden later stapt u ’s ochtends de badkamer in. U meende gisteravond een zweem van de typerende schimmellucht te hebben geroken. Na aandachtig ruiken weet u het zeker: schimmel!
U weet niet waar u moet beginnen met de schimmel in de badkamer bestrijden. Zichtbare plekken zijn er niet. U neemt uw toevlucht tot bekende middelen. Na een grondige schoonmaak lijkt uw aanpak effectief. De geur van de schimmel is verdwenen. U haalt opgelucht adem.

Een terugkerend ritueel

Zo gemakkelijk is het echter niet gedaan. De geur keert terug en in de douchehoek verschijnen er verkleuringen onderaan de betegeling en boven op het plafond. De schimmel bestrijden in de badkamer is een herhalende en ongewenste uitbreiding op uw badkamerrituelen. U vindt het vies en u ergert zich. De gang naar de drogist, en wat weken later naar de bouwmarkt voor wat ‘sterker spul’, wordt een andere noodzakelijke aanvulling op uw badkamerritueel.

De wanhoop nabij

Zelf de schimmel in de badkamer bestrijden is tot nu toe weinig effectief. Het ooit zo egaal witte plafond in uw badkamer vertoont verkleuringen en oneffenheden nadat u in een poging tot schimmelbestrijding het plafond opnieuw schilderde. De kitranden langs de betegeling zijn verkleurd van jasmijnwit naar een palet van oranje en bruin. Ondanks de delicate geuren van uw shampoo en een recent aangeschafte luchtverfrisser voelt u zich niet écht schoon. De geur van schimmel is overheersend. U bent de wanhoop nabij. Bent u onzorgvuldig geweest?

Een frisse blik

Door een samenspel van omstandigheden heeft u te maken met schimmel in de badkamer en bent u genoodzaakt na te denken over schimmelbestrijding. Er bestaan deskundigen die met u mee kunnen denken over de oplossing. Twijfel niet over het inschakelen van hulp. Wat zou het fijn zijn om weer met een frisse blik uw badkamer kunnen te bewonderen.

Reacties zijn gesloten.

Copyright Sartus